Допомагайка - Рівне

Вівторок, 16.04.2024, 11:37

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 14 » У Валюші у горлі виростають папіломи
16:15
У Валюші у горлі виростають папіломи

У Валюші у горлі виростають папіломи

19 вересня 2013 року 10:00Лариса ПОПРОЦЬКА

Важка хвороба змушує сироту кожні два тижні лягати на операційний стіл

У Валюші у горлі виростають папіломи

Валентинці Михайловій з Рівного – лише два рочки та сім місяців, але вона вже встигла пережити стільки горя та болю, скільки вистачить на декілька дорослих життів. Кожні два тижні дівчинці доводиться лягати на операції, її дні – суцільна низка прийому уколів та ліків. Позбавлена батьківських теплоти та ласки, маленька залишилася під опікою бабусі, яка бореться за онучку на самоті.

Рідна мати відмовилася від дитини, хто тато – невідомо. Всі турботи бабця взяла на свої плечі. Їй було це в радість, адже душі не чула в онучці. Проблеми почалися, коли Валентинці минув рік. У дитини раптом зник голос. Лікарі діагностували ларингіт, згодом – трахеїт. Три місяці Валентина Миколаївна лікувала малечу, але безрезультатно. Дівчинка почала задихатися.

Здорову, на перший погляд, дитину терміново забрали до реанімації, поклали до барокамери, до трахеї вставили трубку. Згодом скерували на обстеження до Киє­ва, де з’ясували, що у дитячому горлі – безліч папілом. Коли виставляли рідкісний діагноз “папіломатоз гортані”, ніхто й припустити не міг, що життя Валентинки висітиме на волоску. Вона – третя дитина в Україні з найважчою формою цієї недуги. Та якщо в інших хворих загострення трапляється раз на декілька років, то у Валі нові папіломи відростають буквально за два тижні та перекривають дихання.

“Я вже звикла постійно “сидіти на валізах”, ­ зізнається Валентина Миколаївна. Весь час маю зібрані сумки: одна – для поїздки у Київ, друга – до реанімації місцевої лікарні, адже дитина може бути у такому стані, що до столиці її просто не довезу!”.

А одного разу бабця змушена була взяти таксі до Києва, оскільки кожна зайва хвилина могла коштувати дитині життя.

За своє коротке життя Валюша встигла перенести 12 операцій. Наслідки частих наркозів даються взнаки. Її вени вкрилися рубцями та покрутилися. Численні рубці на гортані також заважають дитині дихати.

Півроку тому медики зробили страшне відкриття: папіломи розповсюдилися на трахеї. З допомогою волонтерів та добрих людей Валентині Миколаївні довелося збирати гроші на поїздку до Кореї. Тільки там маля могли врятувати, видаливши підступні новоутвори разом із коренями. Після цієї операції Валі вдалося обійтися без хірургічного скальпеля найдовший час ­ щасливі два місяці. Для неї це – рекорд, адже, зазвичай, спокій триває не довше трьох тижнів.

Попри те, що дитина потребує цілодобового догляду, бабця змушена працювати, щоб заробляти гроші. Валентина Миколаївна – соціальний працівник. Коли йде на роботу, залишає малечу з нянькою, послуги якої також не дешеві. У дитячих садках брати на себе відповідальність за хвору дитину бояться. Натомість дівчинка прагне дитячого товариства. Бабця каже, що найбільша радість у житті онучки – бавитися з іншими маленькими пацієнтами після операції. Валюша любить малювати та розглядати малюнки у книжках. На жаль, розмовляє лише пошепки.

Пояснити причину швидкого відновлення папілом лікарям не під силу. Найкращі світила медицини розводять руками. Найімовірніше, вірус папіломи людини передався Валентинці від матері під час пологів.

Єдиний вихід – продовжувати їздити на операції та сподіватися на Божу допомогу. Коли дівчинці погано, й вона відчуває, що незабаром знову ляже на операційний стіл, підходить до домашнього іконостасу, бере у руки ікони та цілує їх.

Валі знову необхідно їхати до корейських лікарів. Для цього знадобиться 8600 у. о. Самотня бабуся таких грошей не має. Кожен із нас може подарувати дівчинці можливість дихати. Якщо пожертвувати хоча б декілька гривень, малятко отримає шанс на повноцінне життя.

Реквізити для надання допомоги:

КП “Приватбанк”

р/р 29244825509100

МФО 305299

ЗКПО 14360570

ПОПОВНЕННЯ КАРТКИ:

4627 0812 0513 5168

Мирон Валентина Миколаївна.

985254746 Валентина Миколаївна (бабця).

0501721110 Олександр Гончарук (волонтер).

 

Категорія: Просимо допомогти | Переглядів: 622 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

ТЕРМІНОВО ПОТРІБНА ДОПОМОГА [8]
В цій категорії розміщена інформація про термінові новини, прохання чи інше.
Просимо допомогти [7]
Інформація про людей з різними діагнози та життєвими ситуаціями.
Подяка [6]
Слова подяки благодійникам
Благодійність [21]
Акції, події, заходи

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5

Друзі сайту