Допомагайка - Рівне

П`ятниця, 29.03.2024, 16:12

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Лютий » 11 » Над дітьми з особливими потребами взяли опіку віряни УПЦ села Глинськ Здолбунівського району
22:14
Над дітьми з особливими потребами взяли опіку віряни УПЦ села Глинськ Здолбунівського району

Роза Михайлівна Кравчук, разом із онукою Інночкою, два роки тому приїхала до Рівного з міста Стаханова Луганської області. Родина змушена була виїхати із зони воєнних дій, адже дівчинка – хвора від народження і потребує спокою та лікування. Вдома залишився лише тато дитини, мама покинула її відразу після народження. У Рівному бабусю та онуку поселили у номері готелю «Турист», проживають вони там і донині. Незручно, важко, незвично, утім, миритися доводиться, бо іншого житла у них немає. Сутужно їм обом і у фінансовому плані, адже важка форма ДЦП Інни вимагає ліків та повноцінного харчування. Зобов’язання опікуватися родиною поклала на себе релігійна громада УПЦ села Глинськ Здолбунівського району на чолі з настоятелем отцем Василем Начевим.

«Про потреби цієї родини розповів волонтер Олександр Гончарук, він самотужки дбає про подібні сім’ї з 2012 року, щороку за власний кошт купує їм восени картоплю, моркву, буряк. Під час розмови з ним я подумав: якщо один чоловік може допомагати, хоч і самому доводиться нелегко, то громаді села нічого не буде вартувати така благодійність. Хвала Богу, цьогоріч на городах овочі вродили щедро».

5Кілька днів поспіль власним автомобілем отець Василь розвозив по родинах, де проживають діти з особливими потребами, овочі, продукти та одяг, зібрані його прихожанами.

«Часто-густо,  розповідає священик, – люди соромилися брати, хоча я бачив умови їхнього проживання і розумів, що для них ця допомога вкрай необхідна» .

У минулу неділю автобус, що прямував із обласного центру до Глинська, був заповнений ущент. Щоб віддячити за благодійність вірянам УПЦ, на службу 6Божу до храму їхало дванадцять родин, серед них були діти, які пересуваються тільки за допомогою інвалідного візка. Слова подяки, емоційно та піднесено, паломники висловили відразу після закінчення Богослужіння, їхня промова розчулила багатьох присутніх у храмі.

«Нині суспільство висловлює постійне незадоволення через низьку зарплатню, високі ціни, недостаньо комфортне життя; щоб уникнути подібного обурення, варто частіше заглядати у вікна родин, які виховують хворих діточок, тоді власне життя здаватиметься казкою. Таке спілкування корисне для усіх без винятку: селяни зрозуміли, що їхня благодійність була необхідною, а дітки з особливим потребами відчули, що вони не забуті суспільством», – говорить отець Василь Начев.

Після завершення зустрічі, релігійна громада УПЦ села Глинськ вирішила взяти опіку над сім’ями, де виховують дітей із особливим потребами, і впродовж року допомагати їм продуктами харчування, овочами та фруктами.

Категорія: Благодійність | Переглядів: 918 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

ТЕРМІНОВО ПОТРІБНА ДОПОМОГА [8]
В цій категорії розміщена інформація про термінові новини, прохання чи інше.
Просимо допомогти [7]
Інформація про людей з різними діагнози та життєвими ситуаціями.
Подяка [6]
Слова подяки благодійникам
Благодійність [21]
Акції, події, заходи

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5

Друзі сайту